Information
CLOSE

The Altitude

The Altitude


Location
Happy Valley
Area
3,800 sq.ft

This spacious property, set in monochrome hues is the perfect retreat for the owners to spend their retirement in style.

Conveniently located in Happy Valley,  the property was formerly two flats but now transformed into one spacious space consisting of a formal living dining area, a family room, two bedrooms and a kitchen.

The luxurious master bedroom is perfect for relaxing and admiring the sweeping views of lush, verdant hills, Happy Valley and the city beyond. As with the rest of the property, the suite feels light and airy. It consists of a study and a commodious bathroom but rather than closing each sub-section with walls, glass panels were used to maintain the feel of openness, and to allow light to travel to all areas of the suite.

This flawless monochrome apartment is an oasis of calm and tranquility in the midst of a bustling city.


Awards
  • 2017 International Design Award (U.S.) – Silver in Residential Category
  • 2017 American Architecture Prize (U.S.) – Honorable Mention in Residential Category

This spacious property set in monochrome hues is the perfect retreat for the owners to spend their retirement in style.

The Rays

The Rays


Location
Kwun Tong
Area
5,000 sq.ft

A revitalization project to convert an old industrial building to a commercial office building. This is a challenging site with no natural light, numerous beams and a very low ceiling.

Light troughs are evenly distributed throughout the ceiling and extending to the surrounding space to conceal the numerous ceiling and floor beams with a concept of sustainability and continuity.

The location of the reception area is carefully designed to surround the existing square column to make it feel like a whole tailor made unit.

As the ceiling heights are low, we used a number of design features to create an illusion of height. e.g., we lowered the reception counter tops and used wooden stripes to lengthen the look of the walls. Varying the width of the coloured glass wall resonate the theme of lines and functions to hide the service doors. Mirror used at ceiling making the ceiling visually higher.


Awards
  • 2017 A’Design Award (Italy) – Bronze in Interior Space and Exhibition Design Category
  • 2016 Architectural & Design Trophy Award (H.K.) – Shortlisted in Best Lobby
  • 2016 American Architecture Prize (U.S.) – Honorable Mention in Workplaces Category
  • 2015 International Design Award (U.S.) – Honorable Mention in Renovation Category

A revitalization project to convert an old industrial building to a luminous commercial office building.

Parc Oasis

Parc Oasis


Location
Kowloon Tong
Area
1400 sq ft.

The origins layout of this Duplex was composed by lots of bedrooms to serve as accommodation for employees of a company, the layout made the duplex feel dingy and dark.

We reconfigured the space into a large open-plan with living & dining room, kitchen with an open-tread steel staircase to penetrate more natural light to the Foyer.

Master bedroom Is located on the upper level where the master bathroom had been relocated next to the big window. A tailor-made basin with glass partition separates the bath tub area to maximize the light into the closet area.

Functional items have vanished: lacquered cabinet doors were painted in wall colors. Giving a feeling of paneled walls but not an apartment with full of cabinets surrounding.

The use of natural cement floor, grey walls, indirect lighting work together to create an oasis of calmness, a tranquil retreat away from the busy city life.


Awards

2017 A’Design Award (Italy) – Honorable Mention in Interior Space and Exhibition Design Category

We reconfigured the space into a large open-plan with an open-tread staircase to penetrate natural light to the Foyer.

Siemens Experience Centre

Siemens Experience Centre


Location
Central
Area
3,800 sq.ft

Siemens Experience Centre is an extension of the Siemens home appliances showroom.

Beginning at the entrance, an accent wall of yellow glass panels offering a feeling of continuity between the Experience Centre and the Showroom downstairs.

By facing a challenging site with numerous columns, the structure of the Centre is made up by these columns to create the five distinct areas. Visitors embark on a journey across the five distinctive areas of the Experience Centre including Lounge, cooking area, dining area, beverage and training area.

The walnut feature wall at the entrance was Inspired by Siemens seamless built-in electric appliances, the different sizes of the service doors along the entrance wall were hidden by the varying widths of the walnut wood floor boards. This walnut floor boards walls also link up the five distinctive areas, create a warm texture feature wall, making a big contrast of the cement floor


Awards

2015 International Design Award (U.S.) – Honorable Mention in Commercial Category

A challenging site with numerous columns, the structure of the centre is made up of columns to create the five distinct areas.

Imperial Cullinan

Imperial Cullinan


Location
Hoi Fai Road
Area
1,900sq.ft

With little construction work needed, this project is purely about the aesthetic response to an interior and its furnishings to create a sumptuous home that has the feel of a luxury hotel.

The property has a fabulous view, the wall of windows bring the landscape in at all times, infusing the Space with light and energy. In contrast to the neutral furnishings and flooring, dark wood panels are added to isolated walls to create contemporary drama.

The same stylish approach is used throughout the apartment, creating a modern yet comfortable oasis for the owners.


A project about the aesthetic response to an interior to create a sumptuous home that has the feel of a luxury hotel.